Aktiviteter i Bangkok

Bangkok

Ingenting är så färgstarkt som Thailands huvudstad. Bangkok är en kontrasternas stad i ständig förändring. Flera hundra år gamla byggnader möter moderna, upp till 60 meter höga, skyskrapor och stora hotellkomplex bor granne med enorma varuhus som t.ex. Seacon Square – ett shoppingcenter lika stort som 96 fotbollsplaner! Bangkoks shopping erbjuder något för alla plånböcker.

Buddhisternas vackra tempel erbjuder ögat och själen ett överväldigande lugn. En båttur utmed floden Chao Praya gör det möjligt för Dig att ta del av vardagslivet mellan bryggorna. Besök Nationalmuseet och förkovra dig i landets kultur och historia, eller sök adrenalinkickar på en thaiboxningsmatch. Denna mångfacetterade och myllrande stad erbjuder som Du förstår allt och lite till: Bangkok är en stad Du själv måste uppleva, den lämnar ingen oberörd.

Bangkok är också barnens stad. Högt uppe i en skyskrapa kan man åka vattenrutschkana på 400 meter eller vindsurfa på konstgjorda vågor, resa i drömmarnas land och möta klassiska sagor figurer, eller vandra i konstgjorda parker. Vad sägs om World Trade Center shoppingcenter där du kan åka på skridskor?

Med mellan 10-16 miljoner invånare, beroende på hur man räknar, kan myllret lamslå förstagångsbesökaren. Men tack vare den värme och vänlighet som kännetecknar buddhisternas storstad, känner du snart den positiva energin från pulsen. Du känner doften av en nudelwook som tillagas i ett gathörn, hör ljudet av en skräddares arbete vid trottoarkanten, och erbjuds få dina skor putsade lite längre fram. Vad som vid första åsyn kan tolkas som ett kaos av aktiviteter, är i själva verket en organiserad samverkan.

En stor stad kräver bra transport. Vid rusningstrafik rekommenderas skytrain, annars tunnelbana eller de färggranna taxibilarna. Om Du inte har så bråttom och känner Dig äventyrlig föreslås mopedtaxi (använd alltid hjälm!) eller tuk tuk, ett trehjuligt fordon. Var förberedd på avgaschock!