Bröstförstoring

Beskrivning 

Ingreppet är utformat för att kirurgiskt förbättra bröststorleken med bröstinlägg. Det kan rätta till en minskning av bröstvolymen efter graviditet eller viktnedgång, att jämna ut skillnader i storlek, eller som en rekonstruktiv teknik efter t ex bröstcancer. Bröstinlägget fylls med hjälp av koksalt eller sillikon, och våra läkare rekommenderar runda inlägg för jämnaste utfyllnad.

Ingreppets längd

1-3 timmar.

Biverkningar 

Tillfällig ömhet, svullnad, förändringar ,känslighet i bröstvårtan och blåmärken. Brösten är känsliga för beröring i flera veckor. 

Återhämtning 

Tillbaka till arbetet: 3 till 7 dagar. Mer ansträngande aktivitet ca 2 till 3 veckor. Svullnad och blåmärken 3 till 6 månader. Stygn tas bort efter ca två veckor.

Risker 

Äldre bröstinlägg kan behövas bytas ut. Storleken kan minska, bildandet av ärrvävnad runt bröstinlägget kan orsaka att bröstet känns spänt eller hårt, blödning eller infektion kan uppstå. Ökning eller minskning av känslighet i bröstvårtan eller i huden, permanenta ärr, men som bleknar med tiden. Mammografi kan kräva en speciell teknik. Obs! Vissa kvinnor har rapporterat symptom som påminner om störningar i immunförsvaret.

Resultat 

Varierande.Bröstinlägget kan så småningom kräva bort tagning eller utbyte. Våra läkare rekommenderar byte av bröstinlägg var 15:e år.

Teknik 

För att dölja ärr kan kirurgen infoga bröstinlägg genom ett snitt i armhålan, eller ett snitt som läggs i det naturliga vecket under bröstet. Vissa kirurger använder en teknik som kallas Transumbilical Breast Augmentation (TUBA), i vilket bröstinlägget införs genom naveln via ett endoskop.