Enklare Ansiktslyftning

Beskrivning 

Är till för medelålders män och kvinnor som har förlorat elasticitet i huden och ansiktet och som vill förbättra ansiktets åldrande i mitten av ansiktet, kinderna, halsen, undre ögonlocket och nasolabiala veck för ett fräschare och yngre utseende. Traditionell ansiktslyftning behandlar alla delar av ansiktet.

Ingreppets längd

1-2 timmar. 

Biverkningar 

Tillfälliga obehag, stelhet, blåmärken och domningar och svullnad.

Återhämtning 

1-2 veckor.

Risker 

Risk för blödning. Hematom som ibland kan orsaka svullnad, infektion, reaktion på anestesi, märkbara ärr, och nervskador. Alla är sällsynta och oftast tillfälliga och försvinner av sig själva. De flesta kirurger ger antibiotika efter operation för att motverka riskerna för infektioner.

Resultat 

Varaktigt. Beroende på livsstil och yttre faktorer. Ett föryngrat utseende som ser frisk och sund ut och förbättrat självförtroende.

Teknik 

Enklare ansiktslyftning kan genomföras med två olika metoder. Endoskopisk metod innebär ingrepp med kirurgiska instrument genom mycket små snitt bakom hårlinjen och inne i munnen för att lyfta muskel och hudvävnad och ta bort överskottsfett för att forma ansiktet. Fördelen är att narkos inte alltid behövs och det ger en snabb återhämtning för patienten efter ingreppet. Icke-endoskopisk metod innebär mer snitt och huden öppnas för att behandla området.