Marknader

Här kan man göra många fynd och man ska inte betala mer än vad man behöver. Man prutar i snitt 30 - 50 % av vad varan kostar. Det kan vara svårt i början, men försök, det är kul och man vänjer sig fort. Tänka att på helgerna blir det mycket folk. Vid sol blir det mycket varmt så ta med vatten, och en liten handfläkt är inte heller så dumt. Kvällarna är svalare och mindre med folk. Betala med kontanter och förvara pengarna säkert nära kroppen.

Suan-Lum night bazar

Tillhör till de äldsta varuhusen mitt i Bangkoks centrum. Siam Center har 4 våningar med ca 300 butiker och 20 En kvällsmarknad med mycket hantverk av olika slag. Möbler, kopior på klockor, väskor, musik, m.m.Stor beer garden med många olika sorters öl och mat. Ta tunnelbanan till station Sam Yan eller åk taxi. Öppet 15 - 24 eller senare. 

Pratunam

Marknaden hör till de äldsta i Bangkok. Är öppen dygnet runt och är känd för riktigt billiga textilier och kläder, skor, solglasögon, väskor, souvenirer, möbler m.m. Du kan göra riktiga fynd om du vet vad du är ute efter, och är bra på att pruta. Här handlar även exportörer och grossister.Pratunam ligger där Phetburi och Ratchaprarop korsas. Ta dig hit med taxi. Öppet 24 timmar (butikerna har öppet mellan 10 - 22 )

Chatuchak

Fantastik marknad. Stor som 5 fotbollsplaner med ca 15 000 små affärer/ stånd. Här hittar du allt. Beundra konst av alla de slag och skickligt tillverkade hantverksföremål. Du kan köpa kläder, nya som begagnade, original som kopior. Husgeråd, växter, levande djur, väskor, skor och möbler m.m. Här rekommenderar vi att du tar en karta så att du hittar vad du letar efter. Skytrain: gå av vid Mo Chit-stationen eller tunnelbana vid Chatuchak Park eller till Kamphaeng Phet station. Endast lördag och söndag 8 - 18.

Damnoen Saduak floot marknad

Här åker du i små träbåtar som paddlas fram i de olika kanalerna och floderna. Din båtguide stannar till på olika ställen längs vägen. Här erbjuds frukt, grönsaker, kryddor och hantverk av olika slag. En mycket vacker och annorlunda båtresa. Ta gärna med dig bröd att mata fiskarna längs färden. Upplevs bäst tidigt på morgonen. Den är också känd för att ha varit med i James Bond-filmerna.Vid Damnoen Saduak ca 10 mil från Bangkok.